torstai 30. maaliskuuta 2017

Ylläs 7 summits - tunturiseikkailu edessä!




Mitä?
12 tuntia talvista tunturiseikkailua Ylläksen lähituntureilla.

Miten?
Vapaan suksilla latu-urat, skineillä nousut ja kenties umpihankia lumikengillä.

Milloin?
Lauantaina 1.4.2017. Lähtö kotoa jäi harmillisen myöhäiseksi (to 30.3.) ja paluu kotiin valitettavan aikaiseksi (2.4.), mutta parempi nopeasti kuin ei ollenkaan. Työnteko haittaa harrastuksia.

Kuka?
Aluksi oli tarkoitus lähteä koettelee parisuhdeonnea, mutta surkeat polvivaivat koitui Tiinan osallistumisen esteeksi. Onneksi tunnen muitakin hörhöjä ja Ville ja Eki lähtivät reissuun mukaan.

Miksi?
Rakastan seikkailua. Rakastan tuntureita. Rakastan liikkumista hyvässä seurassa. Rakastan itsensä haastamista, mikä yleensä päättyy itsensä voittamiseen. Tätä kaikkea voi tehdä muutenkin, mutta pieni kisajännitys tekee tapahtumasta vielä rikkaamman kokemuksen, kun kynnys luovuttaa kasvaa.


Mikä valmistautuminen?
Lähinnä armotonta spekulointia ja suunnittelua optimireiteistä, mutta myös varustesäätöä. Nousukarvat on ihan uusi tuttavuus, ja muutamat testikierrokset on suoritettu niin Ylläksellä kuin lähiladuillakin. Lumikengät pysyy suht hyvin hiihtomonossa, jos siinä on mononlämmittimet päällä. Sauvoihin vaihdoin isommat sommat, niin ei humahtais hangesta läpi ihan heti. Siinä sivussa on luotto siihen, että fyysinen puoli on riittävässä kunnossa retken suorittamiseen hyvillä mielin.

YouTube Video


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti